top of page
Search

3 tips om met al die 'Sinterklaas'-chocolade om te gaan

Updated: Dec 6, 2023

It's that time of the year again! Onze lieve goede sint is (hopelijk) gepasseerd langs jouw huisje. En zo niet, dan is de kans misschien wel groot dat je voor jezelf wat chocolade (of wat anders lekkers) in huis gehaald hebt deze periode. 😉

Wel, in deze post geef ik jou graag 3 concrete tips hoe jij met al deze lekkernijen het beste kunt omgaan.

  1. Leg jezelf best geen restricties op. Indien jij tegen jezelf gaat zeggen: "Nu kan ik beter echt geen chocolade eten, het is niet gezond." Dan is de kans heel groot dat jij uiteindelijk een hele dag door aan chocolade aan het denken bent. Zo zit ons brein nu eenmaal in elkaar. En feller nog... Stel je bent al een hele dag aan die chocolade aan het denken en op het einde van de dag geef je eindelijk toe omdat je denkt: "F*ck it, ik heb het verdiend!". Dan is de kans groot dat jij veeeeeel meer chocolade gaat eten dan waar je in eerste instantie zin in had. Dus moraal van het verhaal: Heb jij echt zin in een stukje chocolade? Neem het dan en geniet ervan! En ga vervolgens gewoon verder met je dag.

  2. Geniet BEWUST! Soms hebben we al een stuk chocolade in onze mond gestoken zonder dat we er stil bij staan. Gevolg: je hebt niet eens genoten van de chocolade. Hij was op voor je het door had. Maak er dus echt een bewust geniet-momentje van. Niet te veel afleiding van je serie op TV of je GSM. Probeer je moment dus ook goed te kiezen. Vraag jezelf eens af: "Wil ik er nu van eten of zal ik er op een later moment meer van genieten?".

  3. Denk niet ZWART-WIT Mogelijks denk je dat december echt een verloren maand is door al die lekkernijen die in deze periode tevoorschijn komen. Maar zo hoef je absoluut niet te denken. Dat beetje extra chocolade gaat jou zeker niet ongezond maken. Kijk naar het totale plaatje. Zit jouw basis goed? Dan kan dat extra chocolade-ventje absoluut geen kwaad! Zoek die balans 😉

Ik heb het in deze post nu veel over chocolade gehad, maar in principe kan je deze tips op eender welke (sint-)lekkernij toepassen!


Vond jij deze tips handig? Laat het me dan zeker weten!

En geniet van deze heerlijke periode 💛


Lieve groetjes,

Tatjana

28 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page